Natuurbeleving

Door de ogen van de natuur help ik je kijken naar wie jij ten diepste bent.
Met deze ogen ontwerp en begeleid ik ceremonies op maat en natuurbelevings-activiteiten.

 

 • Wil je ervaren wat een stilte wandeling met je doet?
 • Heb je behoefte aan een verdiepende Water Stilte Quest in de natuur?
 • Wil je praktische kennis opdoen over Sjamanisme en haar ceremonies?

Stilte wandelingen

 • Zoek je meer balans en ontspanning?

 • Wil je meer genieten van het moment?

 • Zoek je rust en inspiratie in de natuur?

Dan is onze ochtendwandeling wellicht iets voor jou!

We wandelen langs mooie en bijzondere plekken in de omgeving van Ommen.

We wandelen in stilte met elkaar en op sommige plaatsen zullen we stilstaan voor een meditatie of ademhalingsoefening om bewuster al onze zintuigen te openen.

Laat je verrassen en kijk welke elementen uit de natuur je kunt integreren in je dagelijkse leven zodat je dichter bij je eigen natuur komt. 

Voor data zie de agenda, voor opgave ga naar de contact pagina.

Terugstappen in je voorouderlijke familie lijn

 

 • Is er een steeds terug kerend patroon in de familie wat van ouder op kind overgaat?
 • Relatie problemen?
 • Emotionele blokkades?
 • Gezondheidsproblemen?

Grondlegger Bert Hellinger leert ons dat onze voorouders en onze relatie met hen een sterke invloed hebben op ons leven in het heden. Door middel van systemisch werken kunnen we deze verbinding verkennen en eventuele blokkades of verstoringen identificeren en oplossen.

In een terug stap reis in het veld van jouw voorouderlijke lijn, breng je een specifieke vraag mee. Dit kan bijvoorbeeld gaan over problemen of patronen die je in je huidige leven ervaart, zoals relatieproblemen, gezondheidsproblemen, emotionele blokkades, etc.

Tijdens de sessie zal ik samen met jou het veld van jouw voorouders betreden.  Door middel van de terug stap reis worden dynamieken en verstoringen zichtbaar gemaakt en kunnen eventuele blokkades of trauma’s worden opgelost.

Het werken in het veld van je voorouderlijke lijn kan helend werken doordat het inzicht geeft in de oorsprong van bepaalde problemen of patronen. Het kan je helpen om oude ballast los te laten en op een diep niveau te helen. Het is belangrijk om te beseffen dat dit werk niet alleen op individueel niveau helend kan zijn, maar ook effect kan hebben op de hele familie- en voorouderlijke lijn.

 Na de reis bespreken we na wat voor jou belangrijk is en wat mij is opgevallen tijdens jouw reis. 

Het systemisch werk van Bert Hellinger heeft wereldwijd bekendheid gekregen en wordt toegepast in verschillende contexten, waaronder familieopstellingen, organisatieopstellingen en traumaopstellingen. Het biedt een waardevolle benadering om verborgen dynamieken in familiesystemen te ontdekken en te transformeren.

Voor vragen en of opgave ga naar de contact pagina.

medicijnwiel ceremonie

 • Zoek je meer inzicht in de levens cyclus?

 • Wil je her-eiken waar je staat in jouw leven?

 • Waar stagneert het en mag het weer gaan stromen?

Het Medicijnwiel is een krachtig symbool dat gebruikt wordt binnen het sjamanisme om balans en heling te bevorderen. Het staat voor de vier elementen – aarde, lucht, vuur en water – en de vier richtingen – noord, oost, zuid en west. Elk element en elke richting heeft zijn eigen betekenis en energie.

Door intenties mee te geven aan de stenen die het Medicijnwiel vormen, creëren we een krachtveld van levensenergie en kennis.
Dit krachtveld kan ons helpen om in contact te komen met de spirituele wereld, om heling te ontvangen en om onze intenties en wensen uit te zenden naar het universum.

Wanneer we ons laten meenemen door het krachtveld van het Medicijnwiel, openen we onszelf voor de wijsheid en energie van de natuur en het universum. We worden één met alles om ons heen en ervaren een diepe verbinding met het leven zelf.

Het Medicijnwiel is een krachtig instrument dat ons herinnert aan ons eigen potentieel en onze verbondenheid met alle aspecten van het bestaan. Het nodigt ons uit om bewust te worden van onze eigen levensenergie en kennis, en om deze in te zetten voor onze persoonlijke groei, heling en vervulling.

Laat je meenemen op een reis door het krachtveld van het Medicijnwiel en ontdek de vele lagen van betekenis en wijsheid die het te bieden heeft.

 

Voor data zie de agenda, voor opgave ga naar de contact pagina.

Basiscursus Sjamanisme

Ervaringsgerichte kennis opdoen, met Sjamanistische tools…

 • om verbinding te leren maken met je bezieling;
 • om te ontdekt wat de natuur voor je kan betekenen;
 • om je een onderdeel te laten voelen van een groter geheel;
 • om te leren werken met andere dimensies;
 • om verbondenheid te voelen met je voorouders;
 • gewoon omdat je nieuwsgierig bent;

Tijdens deze 5 dagdelen

zullen we verschillende aspecten van het sjamanisme verkennen en ervaren. We zullen leren over de sjamanistische wereldvisie, de rol van de sjamaan en de connectie met de spirituele dimensie.

Daarnaast zullen we ons richten op het vinden van jouw oorspronkelijke natuur. We zullen werken met meditatie, ademhalingstechnieken, rituelen en ceremonies om los te laten wat niet meer bij jou hoort en om in contact te komen met jouw ware zelf.

Dit alles gebeurt met een diep respect voor wie je bent. Iedereen heeft zijn eigen unieke achtergrond en levenservaringen, en we zullen dit als waardevolle bronnen gebruiken in dit proces.

We nodigen je uit om samen met ons deze reis te maken en om ruimte te maken voor de zoektocht naar jouw oorspronkelijke natuur.

zullen we de wereld van de Sjamaan binnen stappen. We maken ruimte voor de zoektocht naar jouw oorspronkelijke natuur. Dit gebeurt met alle respect voor wie je bent, waar je vandaan komt en voor de levensweg die je al gegaan bent.

We gebruiken Sjamanistische technieken en rituelen die een veilig en duidelijk kader hebben om in te werken.

Thema’s zijn:

 • Aanleren van de Sjamanistische basis-principes & trancereizen.
 • Werken met het medicijnwiel.
 • Krachtvoorwerp maken.
 • Muziek, stem en heling.
 • Voorouderlijke familielijn.

Voor data zie de agenda, voor opgave ga naar de contact pagina.

Sjamanisme kan een manier zijn om die verbinding met de natuur en haar krachten terug te vinden. Het biedt een spirituele praktijk waarbij men leert om in harmonie te leven met de omringende wereld. Sjamanisme gaat ervan uit dat alles in de wereld bezield is en dat er een onderliggende energie is die alles met elkaar verbindt. Door zich bewust te verbinden met deze energieën en krachten, kunnen sjamanen genezing en balans brengen in zowel individuele als collectieve situaties. Dit kan bijvoorbeeld gedaan worden door het uitvoeren van rituelen, ceremonies en het gebruik van helende kruiden. Sjamanen kunnen ook contact maken met andere dimensies en spirituele gidsen om advies en begeleiding te ontvangen. Het belangrijkste principe in sjamanisme is respect. Respect voor de natuur, respect voor andere levende wezens en respect voor de wijsheid en kennis van de voorouders. Sjamanisme leert ons om in harmonie te leven met alles wat er is en om onze eigen verantwoordelijkheid te nemen voor het behoud en het welzijn van de wereld om ons heen. Hoewel sjamanisme geen religie is, kan het wel een spiritueel pad zijn voor mensen die op zoek zijn naar diepere verbinding en betekenis in hun leven. Het kan dienen als een kompas voor persoonlijke groei en het vinden van evenwicht en heelheid in een wereld die vaak hectisch en dissonant aanvoelt. Sjamanisme is niet gebonden aan een specifieke culturele achtergrond en kan worden beoefend door mensen van diverse geloofsovertuigingen. Het is een manier om de oude wijsheid en praktijken van inheemse volkeren te eren en te integreren in ons moderne leven, met respect voor de diversiteit en rijkdom van de wereld om ons heen.

 

“Een basis cursus Sjamanisme bij Geerte brengt je dichter bij jezelf, je ziet de natuur, voelt de energie en de kracht.

Geerte werkt met het medicijnwiel, door hiermee bezig te zijn vallen puzzle stukjes op de plek. Voor mij was het dan ook logisch om een vervolg cursus te doen.

Meer weten, voelen en begrijpen. Het is fijn om juist dit alleen of met twee te doen, het maakt het intenser, Geerte is de zachte kracht in dit geheel.”

Monique

Water Stilte Quest

Wil je dieper op onderzoek in een meerdaagse retraite naar hoe jij:

 • met jouw hoofd tot rust komt;
 • met meer bezieling en balans in het leven kunt staan;
 • jezelf een veilige basis kunt geven;
 • je dieper kunt verbinden met de natuur;
 • met mildheid en zachtheid leert kijken naar jezelf;
 • jezelf volledig lief kunt hebben;
 • meer kunt gaan genieten in het moment?

Of bespreek je eigen specifieke vraag met mij…

Kijk dan naar de uitdaging van…

 •  4 dagen en nachten in stilte.
 • Met de spiegeling en stroming van het water in de natuur, dat dicht bij jouw stroom, dicht bij jouw natuur.
 • Gewaar worden hoe het leven door jou heen stroomt en waar het stagneert en hoe de spiegeling jou ten diepste mag raken.

 

 • 4 dagen en nachten leven en slapen rond het water.
 • Samen een gemeenschap vormen, met jezelf zijn, met elkaar zijn, de stilte laten spreken.
 • Ondersteund door afgestemde ceremonies, laat jij jezelf inspireren, voeden en koesteren in de bedding van de gemeenschap en de natuur rond Dalfsen.

Voor meer informatie, scrol naar de onderkant van de pagina, daar vind je het programma van de Water Stilte Quest.

De Water Stilte Quest geef ik in samenwerking met Isabelle Vittoz.

Voor data zie de agenda, voor opgave ga naar de contact pagina.

“Dank Geerte dat je dit prachtige avontuur bedacht, geïnitieerd en super zorgzaam en creatief begeleid hebt.”

Mechtild

“Geerte, dank voor deze mooie liefdevolle en creatieve reis in ons zijn. Super begeleiding! Het heeft me weer vertrouwen in het leven gegeven door samen deze reis in liefde aan te gaan. Een bijzonder creatief proces wat ik niet graag gemist zou hebben.”

Djoshe

“4 dagen op mezelf in stilte in de natuur om dichter bij mijn bron – bij mezelf – te komen. Me dagelijks verbinden met het water en me door de natuur laten spiegelen. Een reis naar binnen.

De kracht van de stilte in mezelf opnieuw ontdekken. Het verblijf in de natuur, de dagelijkse rituelen bij het water.

In verbinding met mezelf, met elkaar. Het heeft me dichter bij mezelf gebracht. Ik voel me krachtiger, meer in mezelf; neem mezelf meer serieus en hoef me niet meer met anderen te vergelijken.

Een prachtig, creatief en inspirerend avontuur met elkaar in bijzonder liefdevolle begeleiding.”

José

“Lieve Geerte, enorm bedankt.

Ik ben niet zo vertrouwd met sjamanisme, maar dat maakt totaal niet uit. Geerte leidt je met liefde door je proces.
Ze geeft je alle ruimte om dingen op een voor jou vertrouwde manier te doen.
En als je extra ervaring op wilt doen, vanuit het sjamanisme, ondersteunt ze je heel rustig en respectvol.

Ze laat je volgen in de diepere dagelijkse rituelen. En elke dag zijn er opties voor verdere verdiepende rituelen.
Dat vind ik heerlijk. Het houdt je in een flow. Het heeft een diepe helende reis opgeleverd die ik niet had willen missen.

In de periode voorafgaand aan de Water Stilte Quest gebeurde er al heel veel. En tijdens de Quest nog meer…
En nu na de Quest gaat het ook nog door. Wat een bijzondere ervaring.

Ik was bang dat het zwaar zou zijn.
Maar het is vooral helend. Omringd door liefdevolle ervaren mensen die genieten van je groei.

Uit de grond van mijn hart: Dank lieve Geerte en de andere helpers voor deze mogelijkheid om te zakken in je levensvraag, die een antwoord verdient waar je mee verder kan. En dat doe ik.

Ik sta nu blij en met meer vertrouwen in het leven.”

Inge

 Vision Quest / natuur retraite

Wordt je geroepen door je ziel om op Quest te gaan:

 • één te zijn met de natuur;
 • om met meer bezieling en balans in het leven te staan;
 • jezelf een veilige basis te leren geven;
 • met mildheid en zachtheid leren kijken naar jezelf;
 • levensvragen aan de natuur te spiegelen;
 • om meer kunt gaan genieten in het moment?

Of bespreek je eigen specifieke vraag met mij…

Kijk dan naar de uitdaging van…

 •  4 dagen en nachten in de natuur.
 • Gevoed worden door de spiegeling van natuur.
 • Gewaar worden hoe het leven door jou heen stroomt en waar het stagneert en hoe de spiegeling jou ten diepste mag raken.
 • 4 dagen en nachten leven en slapen rond een vogelkijkershuisje.
 • In de bedding van individuele begeleiding.
 • Ondersteund door afgestemde ceremonies, laat jij jezelf inspireren, voeden en koesteren in de bedding van de gemeenschap en de natuur rond Siegerswoude.

Voor data zie de agenda, voor extra info zie onderaan deze pagina en  voor opgave ga naar de contact pagina.

Stiltelief,

Je hebt me gevangen.
In de schoonheid en puurheid

In jouw fluistering, jouw aanraking, in jouw geur…
In jou proef ik tranen, zilt en rauw van laten gaan.

In jou proef ik de honing zoete,
intense vreugde van ruimte en vrijheid.

Geerte

Wil je liever eerst even kennismaken? Dat kan natuurlijk ook.

“We zijn zo graag in de vrije natuur, omdat deze geen mening over ons heeft.” (Nietzsche)

Extra achtergrond informatie:

Klik op de op het onderwerp om verder te lezen.

Programma Water Stilte Quest & Vision Quest

Ervaar de spirit van de ziel.

Water Stilte Quest

Hoe het begon: De Vision Quest werd van oorsprong als ceremonie gebruikt om inzichten te verkrijgen over wat je plek en rol in de gemeenschap is. Wat jouw gaven en kwaliteiten zijn. Wat zet je neer in het leven als jij je hart volgt. Wat voor jou vanuit je ziel echt belangrijk is, is voor jouw gemeenschap (familie, werk, leefomgeving) ook belangrijk.

Nu: Na 15 jaar Vision Quest in Wales, is er een verlangen gaan stromen, naar een nieuwe / andere vorm van zijn met elkaar. Zijn met de natuur. Zijn in stilte. In je eigen stroming. Zijn dicht bij huis op het natuurterrein van Isis Sofia te Dalfsen. Zijn in de Water Stilte Quest.

Met als startbeeld, samen zittend aan het water ons verbindend in stilte. De kringen in het water, die ontstaan als je een steentje gooit. Verweven met de kringen van de door mede Questers gegooide steentjes.
De focus van hetgeen jij in beweging brengt met jouw gegooide steentje neem je door de dag heen mee in jouw stilte. Een extra dimensie is het samen zijn in stilte. Stil zijn in je eentje is in onze prikkelrijke wereld al vaak lastig. En hoe doe je dat samen. Gefocust op jezelf blijven en je verbonden weten. In de stilte zakken naast en met elkaar is een bijzondere en versterkende ervaring en staat van zijn.

De eerste dag, gaan we met elkaar, Questers en staf, een gemeenschap vormen en word je zorgvuldig op je Water Stilte Quest voorbereid.
In een rustig tempo werken we toe naar stilte en naar het moment waarop je klaar bent om de poort door te gaan. Naar de wereld van jouw Water Stilte Quest plek.

Vier dagen leef je in je zelf gebouwde shelter aan het water, waar een intense spiegeling kan plaatsvinden met alles wat zich in en om je heen laat zien. Door half te vasten en tijdens je verblijf te leven van water en natuurenergie, geef je jezelf de kans op een diepere focus. Het opent je meer voor wat er nu in dit moment is.
Je ervaart meer van jezelf en de natuur om je heen doordat zien, ruiken, horen en voelen intensiveert door het vasten. (Als dit om medische redenen niet goed voor je is neem je zo nodig wat noten, bouillon of groente mee.) In de ochtend is er een lichte lunch en in de avond soep.

Tijdens jouw Quest staat het basiskamp symbool voor de gemeenschap die jou steunt, veiligheid biedt, en voor de randvoorwaarden zorgt in zowel praktische als spirituele zin. De dagen beginnen en worden afgesloten met een gezamenlijke ceremonie.
Na de vier Water Stilte Quest dagen wordt de stilte gebroken en dan werken we toe naar integratie van je Quest ervaring en van jou als persoon, weer terug in deze wereld.

Iets over de plek waar je zult verblijven.
We vertoeven met het basiskamp op een prachtig ongerept stuk natuur van het landgoed van Isis Sofia in het buitengebied van Dalfsen.
Hier is ruimte om je shelter op te zetten, in stilte samen te komen aan het water, ceremonies en meditaties te doen en geraakt en gevoed te worden.

Resoneert het verhaal over de Water Stilte Quest in jou…

Voor data zie de agenda, voor opgave ga naar de contact pagina.

Ervaar de spirit van de ziel…

Vision Quest

De Vision Quest werd van oorsprong als Ceremonie gebruikt om inzichten te verkrijgen over wat je plek en rol in de gemeenschap is, wat je gaven en kwaliteiten zijn. Wat zet je neer in het leven als jij je hart volgt.
Wat voor jou vanuit je ziel echt belangrijk is, is ook voor jouw gemeenschap (familie, werk, leefomgeving) belangrijk.

De eerste dagen gaan we met elkaar, deelnemer en staf, zo’n gemeenschap vormen en word je zorgvuldig d.m.v.  gezamenlijke bijeenkomsten op je Quest voorbereid. In een rustig tempo werken we toe naar het moment waarop je klaar bent om de poort door te gaan en je de wereld van jouw Quest binnengaat. Je ondergaat een Ceremonie ter voorbereiding op je Quest zodat je gereinigd en gefocust vertrekt vanuit het basiskamp naar jouw Quest plek.

Vier dagen en vier nachten verblijf je op je Quest plek, voor een diep verbindend contact met jezelf en de natuur, waar een intense spiegeling kan plaatsvinden met alles wat zich in en om je heen laat zien. Door te vasten en tijdens je verblijf te leven van water en natuurenergie, geef je jezelf de kans op een diepere focus. Het opent je meer voor wat er nu in dit moment is. Je ervaart meer van jezelf en de natuur om je heen doordat zien, ruiken, horen en voelen intensiveert door het vasten. Tijdens jouw Vision Quest staat het basiskamp symbool voor de gemeenschap die jou steunt, veiligheid biedt, en voor de randvoorwaarden zorgt in zowel praktische als spirituele zin. Bij terugkeer in het basiskamp, onderga je wederom een Ceremonie met als thema; terugkeer en aarding.

De dag na je terugkeer staan in het teken van de integratie van je Quest ervaring en van jou als persoon, weer terug in deze wereld.

De plek zal in Nederland zijn. Het is een meer gecultiveerde plek dan de plek waar we jaren lang te gast waren in Wales. Ook sta je meer in verbinding met het leven van alle dag. Mijn ervaring is dat ’t niet zo moeilijk is om in stilte op een berg te zitten, maar des te moeilijker om die ervaring dan weer in het dagelijks leven te integreren. Jouw uitdaging zit ‘m erin dat je bij jezelf kunt blijven met dat wat er om je heen is aan natuur, dieren en cultuur als inspiratiebron.
Je kunt kiezen of je je wilt nestelen in een vogelkijkershut met het comfort van een bed,
of je bouwt een eigen shelter in de natuur.

Aanmelding Is het jouw tijd en plaats om deze Vision Quest te doen, dan kun je voor info. contact met ons opnemen.
Je meldt je aan door het schrijven van een motivatiebrief.

Daarna zullen we afspreken voor een intake gesprek, om elkaar beter te leren kennen en je vraag waarmee je op Quest wilt wat uit te diepen en helder te krijgen of onze werkwijze je aanspreekt.

Na opgave en eerste betaling ontvang je een informatiegids ter voorbereiding op je Vision Quest.

Is je ziel geprikkeld door de Vision Quest?

Wil je liever eerst hier met mij over van gedachten wisselen? Wees welkom en contact mij voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

>
>
>
>
>
>
Kan ik je helpen?